Enero 30, 2014

afterglow

šiemet susiėmiau, nuėjom į atidarymą, ir kitur. sterling'as yra įstabus senis, kuris pusvalandį pasakoja apie tokį randomą -- 60'ųjų komiksą su perfokortomis, jp barlow, marką tveną -- o paskui skelia taiklią dešimties minučių tiradą apie zeitgeist'ą, the stacks ir tai, kaip jis norėtų opensoursinės kriauklės ir arduino vietoj microsoft'o. įdėsiu įrašą, kai tik išplauks.

paskui galvojau apie tai, kaip iš tiesų kartais būna nyku, kai menininkai kuria meną, kuriame reikia ką nors pahąkinti, arba kalbėti apie dabartį ir technologijas. tikrai ne visada, bet dažnai, nes ne iki galo, o tik iki koncepto. būtų žymiai įdomiau, jei būtų atvirkščiai, t.y. menu (tuo, kur ne galerijose) užsiimtų inžinieriai, mokslininkai ir hackeriai, juk šiaip prasmingas dalykas.

Posted by kpmg at 12:09 AM | Comments (0)

Enero 4, 2014

#opScope

kažkada world_against_me parodė vieną iš tų vaikų svajonių: dešimties metų berniuką iš pasienio vilniaus rajone, kurio svajonė -- ne smartfonas ar kompiuteris, o teleskopas. man surezonavo, internetas susimetė.

šiaip istorija sudėtingesnė -- teleskopas, kurį nupirkau pirma, užstrigo pakeliui, jam dar būtų reikėję keisti krumpliastiebį ir rasti štatyvą. bet netyčia su mindiaku ir o ne! nuėjome į turkų sendaiktyną prie namų, visai kitu reikalu, ir po lietum radom Bresser 114 mm reflektorių.

pardavėjas akivaizdžiai nevokė, kas tai, sakė, 'žiūronas', 'šimtas penkiasdešimt', neužilgo sulygom už 85e. dar ebėjuj nupirkau Meade okuliarą už 25e, stebėtojo vadovą (kuris tikrai fainas, norėsiu ir sau tokio), 'mokslą ir visatą' iš sena.lt už gal keturis litus.

mic padarė opensourcinį trackinimo motoriuką teleskopui, kuris suka teleskopą ta pačia kryptimi, kaip sukasi Žemė, todėl objektai nepabėga iš regos lauko. ioch, o ne! ir augustė padėjo jį išardyti, išmaudyti veidrodžius ir vėl sukolimuoti, kas man buvo gana nejauku.

išbandyti buvo fucking magic, nes niekad nesu nieko rimčiau dariusi su mėgėjišku teleskopu. paprastai viskas valdoma kompiuteriu ir automatizuota bei medijuota iki duomenų, koordinačių ir pikselių lygio. o šitai -- tai tiesioginė, nesumeluota patirtis, 'nesimato', tada gainiotis jį per visą tamsų dangų, o tada kažkaip susivokiam, ir štai -- Jupiteris ir trys jo palydovai, Plejadės, Oriono ūkas, tada paryčiais pateka Mėnulis, ir žiūriu į jį pro tekilos lešį. artimasis kosmosas -- zjb.

vieną tarpušventinės nakties pirmadienį važiavom atiduoti. važiuojant e28, rusija prasideda iškart už liepkalnio -- fūristų nušiktos pakelės ir aišku karalius jazas visur. susirandam malonią merginą iš seniūnijos, susirenkam teleskopą, einam dovanoti į tokį sovietinį kaimo daugiabutuką, laiptinėje nėra elektros, kaip suprantu -- pastoviai. buto interjeras toks, kaip supuvusios skylės, tik iš skurdo -- nedažytos lubos, sienos apklijuotos kažkuo. vaikas gyvena su senele, nes motinai apribotos teisės. daug čia nelabai noriu pasakoti, atrodė gana išsigandęs ir susimėtęs, daug nepažįstamų, gal šiaip neaišku, kaip čia elgtis. sakė, mėgstamiausia planeta -- marsas.

papasakojom šiek tiek apie naudojimąsį ir išvažiavom. tikiuosi, kad jam kažkaip pramuš. stengiuosi palaikyt ryšį, žiūrėsim, kaip jam seksis. galvojam kada nuvažiuot vasarą kartu pažiūrėti, gal nusivežt į planetariumą ar observatoriją.

šilčiausi jausmai bet kokia tvarka: world_against_me, mic, ktb bei ve, augustui, Diodui, EV, nėra-nereikia, Akfak, Vadimui D., ioch, augustei, o ne!, lialiai, Giedriui, nežinomiems geradariams ')

Posted by kpmg at 8:03 PM | Comments (0)

Noviembre 21, 2013

pasišifruokim

man patinka iš jūsų gauti laiškų, ir man patinka iš jūsų gauti šifruotų laiškų. kadangi buitis pagaliau susitvarkyta ir nebereikia operacijų daryti rankomis, tai viskas paprasta ir lengva, daug lengviau, nei pasijungt projektorių.

kviečiu skaitytojus komentaruose apsikeisti viešais raktais, o gyvai susitikus atlikti visokias pasitikėjimo apeigas.

toliau "pasišifruokim"

Posted by kpmg at 10:57 PM | Comments (5)

Noviembre 17, 2013

blinkenlichts

gal todėl, kad šiaurės pusrutulis jau paniro į tamsą, pasidarė įdomu šitas žanras.

kaukole.JPG


mic kaip tik turėjo 32 raudonų led'ų juostelę, tad priteipavo devboard'ą, vakar parašėm šiek tiek kodo ir šiandien išėjom pasivaikščiot po rajoną.

kambarys.JPG


supaplex.JPG

nata.JPG

turbūt įdomiausia tai, kad tai yra toks keturmačio erdvėlaikio užsiėmimas -- reikia turėti prietaisą, kuris suintegruotų laiką, kitaip smegenys nesurenderina.

miss_take.JPG

pozh.JPG

jau aišku, kaip patiktų daug rgb led'ų, trikojis ir IR valdymo pultelis, jei kas turit, meskit į mane ')

Posted by kpmg at 1:06 AM | Comments (0)

Noviembre 12, 2013

tai buldozeris

-- gražu skristi lėktuvu per saulėlydį, matosi, kaip užslenka nakties šešėlis
-- naktis iš ketvirtadienio į pirmadienį: 14 valandų miego.
-- atsibundu ryte. ant vienos rankos markeriu užrašytas nepilnas kažkokios sistemos hamiltonianas. ant kitos -- "чумачечая весна". pastarasis nenusiplauna.
-- dvi dienas ščyriai nemiegoję mūdiname entuziastingame 'ir-vėl-amfa-iš-ryto' startup'ų renginy, rodom šitą. 'brick wall startup decelerator' -- stendas, kuriame paaiškinama, kodėl sekanti jūsų hipsteridėja yra šūdas. 'šunį į grindą, iphone'ą į lombardą'. taip pat 'startup vs. enddown'
-- kokteilis 'smegenų sutrenkimas', barmenės jau supranta tą gestą, kai iš toli daužai delnu sau per galvą.
-- partija 'ir mes!'
-- įstabus rūkas tik ant kalno
-- gusto ir banano vadybininkų skit'as
-- 'užsiimi organine chemija? čia ta, kur apie rūgpienį?' -- 'užsiimi astrofizika? čia ta, kur viskas, kas sunkiau už helį, yra metalai?
-- ugnies patrankos testai angaro viduje nusvilina visus voratinklius
-- dabar įsivaizduokit: pixelstick ir uno moralez, vilniuje, bernardinų sode, prie prezidentūros, and gedimino pilies, visur. jau taupau ir laukiu.

Posted by kpmg at 12:47 PM | Comments (0)

Octubre 20, 2013

porto

portugalija -- puiki šalis. viskas kažkaip lengva ir nesudėtinga. miestas ne iš plastiko, o iš akmens ir stiklo, panašu į rural ispaniją, bet su mažiau įtampos. gal vandenynas, gal lietūs. tol, kol miesto senamiesty pardavinėja įrankius ir elektros įrangą, tol viskas su juo gerai.

dar ten yra vandenynas ir jūreiviškos byčkos rūsiai, knygyną pasilikau kitam kartui.

geriausia cat position mieste yra čia. žiūrėt, kaip iš lėto įsižiebia šviesos.

Posted by kpmg at 9:48 PM | Comments (3)

Octubre 11, 2013

raketinė technika

pigus ir gal nelabai skoningas bajeris, bet labai sušoko paveiksliukai.

raketos.png


kairėje -- valytojos valo caro bombą (teisybės dėlei, iš grindų sprendžiant, ne pačią atominę bombą, o vieną iš išlikusių jos korpusų, eksponuojamą Sarove)

dešinėje -- popas laimina Soyuz raketą, 2013-09-24. iš šičia.

labiausiai originalai -- čia ir čia.

Posted by kpmg at 12:12 AM | Comments (0)

Octubre 8, 2013

seen by the state

quinn norton nuėjo į stasi muziejų ir parašė gerą rašinėlį:

The younger and immigrant people have no connection to this place. They are logged elsewhere now, places as yet unopened.

prie to pačio -- schneieris apie tor'ą, išsamiai ir aiškiai.

This is getting frustrating. The NSA really should release a style guide for press organizations publishing their secrets.

toliau "seen by the state"

Posted by kpmg at 10:47 AM | Comments (0)

besisukančios

atsimenat Anathem ir besisukančią Goedel'io visatą?

šiandien pataikiau ant įrašo kaip tik apie tai: jei visata suktųsi, tai tikrai matytųsi kosminiame mikrobangų fone. maždaug taip (gifukai apačioje). pakankamai pasudėtinginę modelius, galime rasti sukimosi pėdsakų, bet skustuvas, bet, kita vertus, duomenų nenuskusi, viskas turi būti paprasta tik tiek, kiek reikia, ir ne daugiau.

o čia vienas geriausių paskutinio meto paveiksliukų. flammarion'o graviūra + H(U?)DF + mikrobangų fonas + struktūrų formavimasis. iš čia.

flammarion_final-1024x797.jpgPosted by kpmg at 12:17 AM | Comments (0)

Octubre 5, 2013

svogūnas

vis dar smirda. sveikinimai ir kudos. bei tai.

Posted by kpmg at 12:51 PM | Comments (4)

Octubre 1, 2013

there is no backup copy

tiesioginiai skrydžiai yra gana teleportacija. valanda penkiolika minučių, trys naktys tekilos, kalbėjimosi ir bendro nemiegojimo. rytais keista atsibusti ir ten, ir čia.

-- kiras yra didis.
-- įstabus ioch sukurtas freelancerių žadintuvas, garantuojantis problemas oro uoste
-- eit myžti paryčiais, iš esmės tik su bičiulio guminiais. orionas aukštai, žvaigždės arti.
-- 'sveikas, Maiklai' ir 'aš valgau kreidą'. taip pat megashark vs. giant octopus
-- tekilos kronšteinas pirtyje
-- pwf ir dinama pagamino kandeliabrą, su gerve, dešimties kandelų. 'per šviesu, davaj užgesinkim visas, išskyrus tris'
-- dešifravimas gumine šlanga
-- black bottle yra dar vienas skanus viskis
-- operatorius su saliamio riekelėmis ant akių, ketvirtą ryto besiklausantis laidinio telefono signalo.
-- berūkydami su kolektyvu sutariam daryti festivalį, danguje įsižiebia keturaukštė neoninė vaivorykštė. dar nemačiau tokios. "я хуею, какая красивая радуга"

20130929_181636.resized.jpg

Posted by kpmg at 10:06 PM | Comments (0)

Septiembre 25, 2013

accelerando trivia

strosso accelerando yra puiki puiki knyga. pirmą kartą skaičiau prieš kokius septynis metus iš ekrano ir labai greitai, paskui netyčia nusipirkau vokišką versiją ir padėjau po lentyna, neseniai pamačiau, kaip bičiuliai parsinešė iš rūkomo knygyno, užsinorėjau, suskaičiau per savaitę traukiniuos. einu pirkt 'glasshouse' ir kitų.

kitaip, nei skaitant 'quantum thief' (irgi gera knyga, tik autorius yra fizikas teoretikas ir daug teksto atrodė kaip tyras technobabble), labai patiko mokslinė 'mokslinės fantastikos' dalis. keletas aspekčiukų iš profesinės pusės.

p.20:
The latest figures say something like seventy percent of the baryonic mass (1) of the M31(2) galaxy was in computronium, two-point-nine million years ago, when the photons we're seeing now set out.
(1) viskas, kas nėra tamsioji medžiaga: žvaigždės, dujos, planetos, mes.
(2) andromeda, mūsų sosiedka

p. 369, t.p. p.22:
"We've known for most of a century that there's something flaky going on out there, out past the Böotes void – there are a couple of galactic superclusters, around which there's something flaky about the cosmic background anisotropy (3). Most computational processes generate entropy as a by-product, and it looks like something is dumping waste heat into the area from all the galaxies in the region, very evenly spread in a way that mirrors the metal distribution in those galaxies (4), except at the very cores. <..> It looks like they're doing something purposeful and coordinated, something vast – a timing channel attack on the virtual machine that's running the universe (5), perhaps, or an embedded simulation of an entirely different universe. Up or down, is it turtles all the way (6), or is there something out there that's more real than we are?

(3) neseniai teko iš gana pirmų lūpų išgirsti paskutines naujienas apie nelygumus kosminiame mikrobangų fone, kurie yra labai sudėtinga įvairių triukšmų/objektų/fizikinių procesų įspaudai. Ten tikrai yra keistų ir šiandien nepaaiškinamų dalykų.
(4) astrofizikai 'metalais' vadina viską, kas nėra vandenilis ir helis, kažkodėl, 'historical reasons'. paprastai galaktikose daugiausiai sunkesnių už He elementų, kurie iš esmės susidaro žvaigždžių evoliucijos metu, būna arčiau centro.
(5) kaip tik prieš tai traukiniuose skaičiau schneierio 'secrets and lies', surezonavo šitas sakinys. 'timing channel attack' yra juodos dėžės baksnojimas žiūrint, kaip greit ji į ką reaguoja. šiuo atveju skaičiavimus atliekanti mašina -- pats erdvėlaikis.
(6) pamenu straipsnį apie eksperimentinius būdus išsiaiškinti, ar negyvenam simuliacijoje.

p.87:
A huge, framed rendering hangs over the back of his threadbare office chair: the collapsing cosmos of the End Times, galactic clusters rotten with the Dyson spheres of the eschaton falling toward the big crunch. Saint Tipler (7) the Astrophysicist beams down from above with avuncular approval, a ring of quasars forming a halo around his head. Posters proclaim the new Gospel: COSMOLOGY IS BETTER THAN GUESSWORK, and LIVE FOREVER WITHIN MY LIGHT CONE (8). "

(7) Tipleris yra vienas iš to pseudoteologinio briedo apie antropinį principą ir protingos gyvybės kaip visatos egzistavimo pateisinimo autorių.

(8) Šviesos kūgis -- reliatyvumo teorijų sąvoka, aprašanti mūsų erdvėlaikio priežastingumo struktūrą. Žiūrėdami į įvykio šviesos kūgį, galime nustatyti, kurie įvykiai gali būti sujungti keturmatėmis trajektorijomis, lėtesnėmis už šviesos greitį, kurie gali apsikeisti tik šviesos signalais (nes šviesa -- pats greičiausias dalykas Visatoje), o kurie įvykiai niekada negalės apsikeisti informacija, vienas kito įtakoti ar tiesiog sužinoti apie vieni kitus (jie yra vienas kito 'absoliučiai kitur').

daugiau neatsimenu. gal kas gali papasakoti, kas yra
a) Turingo orakulas
b) kaip ten visgi išsisprendė tas reikalas su kačių kaukolėm?

Posted by kpmg at 11:40 PM | Comments (3)

Junio 20, 2013

kaip susiinstaliuoti mailvelopę firefox'ui

mailvelopė yra PGP šifravimo įrankis webmail'ui, teoriškai veikiantis su gmail'u, yahoo, roundcube ir kitais. chrome'i veikia, firefox'ui -- vis dar labai alpha stadijoje.
vakar naktį pasiterliojau su ja vietoj to, kad daryčiau tai, ką reikia. čysta instrukcijos, veikia su linux'u ir firefox 21, taip pat reikia 2.5-2.7 Pythono.


kad susibuildint'ų pats extension'as, reikia mozillos addon-sdk:


git clone https://github.com/mozilla/addon-sdk.git
cd addon-sdk
source bin/activate


tada pati mailvelopė, tam tikras branch'as:



cd <..kažkokia nesvarbi sourcų direktorija>
git clone -b firefox https://github.com/toberndo/mailvelope.git
cd mailvelope
git submodule init
git submodule update
make build
cd firefox/packages/ppg-api
git submodule init
git submodule update
make dist-ff

tada eini į firefox'ą --> Tools --> Addons --> Install Add-on from File ir browsini iki <..>mailvelope/dist/mailvelope.xpi

gmail'e veikia kaip burtas, dailu ir greita, no excuses. tik kad aš gmail'ą naudoju tik su žmonėmis, kurie turbūt nelinkę šifruotis. bet gal atsinaujins.

Posted by kpmg at 11:00 PM | Comments (1)

Abril 23, 2013

are experiences

vienas iš trumpų parlėkimų, kai sekundės juntamai slysta tarp pirštų.

-- nusileidžiu į angarą, kur čiobrelių chėbrytė užeinančius vaišina juoko dujomis ir kuria filmą apie laimę.
-- daktarės passatas, smagus koncertas, kuriame los turbos grojo gražiai, o švedai per priedainį užbliovė nevaldomai, bliovėm atgal iš laiptinės, labai juokinga.
-- lauders vis dar zjb, mėtinis švedų likeris pas bjaurūną, parkavimosi ypatumai. pogo yra toks bottom-of-the-food-chain kabokas, kurio didžiausias privalumas yra lokacija duobėje. dvigubų po dvigubą, suši akvariumas, guvus vadybininkėlis, kažkodėl pusvalandį su mumis šnekėjęs angliškai, 'tai gero vakaro', susigūžt ir į kalną.
-- saulėtas pagiriotas rytas, leathermanu traukant šypus iš žieminių padangų, našyvkė su kietumo ženklu, v. pasakojo apie darbą londone, vibratorių fabrike: nešė juos iš darbo ir pardavinėjo skvoteriams.
-- važiuot į saulėlydį, vanduo, bebrai, labai juokinga.
-- kadangi važiavau į bičiulių gimtadienį, dovanojom frankenkarpį -- už litąšemvieną nupirkom vytintą plekšnę bei lašišos galvą ir susegėm grafke. uždavė vakaro temą, 'gleivienė'. monikos sandėliukas mėnulio šviesoj.
-- daržo darbai, greit prasilėkt dviračiu per dulkėtą miestą, dilgėlės vazone, prigert kavos ir neatsikvėpiant tiesiai į naujininkų kalną, naktis iš penktadienio į sekmadienį baigiasi, oro uostas, patinka į berlyną įvažiuot traukiniu ir atsibusti ties spandau.

Posted by kpmg at 9:09 PM | Comments (0)

Marzo 20, 2013

karai, katės, kosmosas

-- šitas jūtųbas smarkiai išmušė iš vėžių. dėl kelių priežasčių -- tai, kad juosta spalvota, o spalvota daug tiesiogiau veikia smegenis, piešinys --> nespalvota nuotrauka --> spalvotas filmas, mcluhanas, viską ten. pasirodo, antro pasaulinio jie nekariavo pilkoje grūdėtoje vėtroje. taip pat dėl to, kaip supaškudintos pažįstamos gatvės. ir dėl to, kaip Trümmerfrauen mėžia tas gatves -- nebūtinai su pirštinėm, bet su suknelėm ir garbanom, nors
itin negeras metas dailiai atrodyti.

-- šiandien perskaičiau, kaip amerika svarstė, ar nenumetus ant vietnamo atominių bombų. šiaip nixonas britkus skerdikas.

-- astrometry.net yra puikus įrankis, atpažįstantis beveik bet kokias bet kuo padarytas dangaus nuotraukas, pasakantis, kuri dangaus vieta jose, anotuojantis šaltinius, etc. james bridle yra gudrus bičiukas, tyrinėjantis, kaip skaitmena praplyšta į analoginį pasaulį. neseniai jis sušėrė kates galaktikų fone anai sistemai ir nieko, atpažino. ir ji turi api.

Posted by kpmg at 10:46 PM | Comments (0)

Enero 31, 2013

užderėjo istorijų

šiandien labai nudžiugau radus šitą, vakar gėrėm su bendradarbiais bei turim svečių.

Punk Voyager was built by punks. They made it from beer cans, razors, safety pins, and a surfboard some douchebag had left on the beach. Also plutonium. Where did they get plutonium? Around. Fuck you.

atbangavo per twitterį, bet irgi gera pasaka, priminė 'a laser is assigned to find darkness <..>' iš blindsight. a story of people[0xCF36] as told by shaman.Accumulator.Overflows(true)

vakar pasisuko kalba link nuotykių oro uostuose. viena moxlininkė pasakojo apie persistent pasieniečių klausimą, atskridus į ameriką: "why is Pluto not a planet anymore?"
kitas bičiukas iš maltos pasakojo apie nutikimą, kai jis skrido į havajus stebėti su keck'u. paklaustas, ko jis atskrido į ameriką, negalvodamas profesiniu slengu atsakė 'I came here to observe'. gavosi daug klausimų.
kita astronomė sykį vežėsi mažytį teleskopiuką namų naudojimui ir pizdavojosi sakydama 'I always bring my tools with me'.
dar buvo istorija apie moxlininką, kuris skrido į konferenciją skaityti pranešimo, oro uoste jis buvo pastatytas prie sienos ir turėjo pasakyti kalbą pasieniečiams, kad būtų įleistas.
aš irgi esu apturėjus juokingą epizodą su izraelio pasieniečiais, kratančiais mano rankinį bagažą, kaišiojančiais visur detektorius ir labai besistebinčiais [senu, apdegusiu, supaškudintu] laptopu:
"why does it have this hole?"
"last christmas I opened it over a burning candle"
"why are these wires bare?"
"there were some plastic thingies here, but they fell off a couple of years ago"
"what is this?"
"the power cord. the case came apart last summer, so I soldered a broken wire and sealed it with duct tape."
<...>
"does it work? and you do your experiments with it?!"

tada dar buvo nelinksma kolegės istorija iš koledžo laikų -- kažkokioje studentiškoje byčkėje pradėjo kalbėti su kažkokiu jaunuoliu, jos paklausė, ką mokosi, "astrofiziką", tada jis sako "kodėl tu jauti poreikį meluoti žmonėms tai sakydama?", ji sako "šiaip mokausi verslo administravimą". "sakiau, kad meluoji".

bet paskui haec pasakojo apie amerikos pasieniečių greitakalbe užduodamą klausimą "are you a tourist or a terrorist?", kurį išgirdus negalima susijuokti, nes būsi nusivesta į kambariuką. o taip pat s. pasakojo apie 'kengūros' matematikos olimpiadą pradinukų klasėje, kur jie rado prišiktą suolą.

Posted by kpmg at 9:57 PM | Comments (0)

Enero 11, 2013

sloinikas subšekelių

kelionei baigiantis, šį vakarą ieškojau bankomato. gatvėje priėjo moteriškė su prašymu užeiti pas ją į namus ir išjungti šaldytuve lemputę, nes jai šabas ir ji nieko negali. nuėjau, paspaudžiau mygtuką. pirmas matytas šaldytuvas, kuriame reikia išjunginėti šviesą.

travel weary, baigėsi kojinės, egzotika ir prisukimas, lagaminas sulūžo, bet užtat jis pilnas dovanų, norisi dirbti, linksmintis nebesinori, tai gerai.

Posted by kpmg at 11:29 PM | Comments (1)

Enero 8, 2013

palestina

žinoma, kad ten nuvažiavom, visiems cekava. į ramallah.

IMG_8417.JPG


labai keista vieta: centre -- kavinės, parduotuvės, alkoholis, prabanga ir tvarka. stroikės ir šiukšlynai kitur, lietaus uždanga.

labiausiai įstrigęs dalykas, be abejo, siena ir sienos: fizinė: kaip berlyne, tik iš tikrųjų, iš vidaus tankiai padengta grafiti, ir tos visos kitos sienos, kurios sklandžiai prasiskiria prieš mane, o visam gyvenimui uždaro kitus.

Posted by kpmg at 7:30 PM | Comments (0)

Enero 4, 2013

holylalaland

šiandien lipau į alyvų kalną -- iš rytų pusės jeruzalė yra impressive. pusę kalno užima šimtai tūkstančių kapų, ščyriai orientuotų link exšventyklos, kad spėtų prisikelti.

IMG_8396.JPG

pasišnekėjau apie ūkį ir bites su alyvų giraitės sodininku. labai ieškojo eufemizmų ir išsireiškimų sąvokai 'poruotis' (kalbėjo apie nevaisingumą, pasakojo, kaip alyvų lapų arbata padeda).

IMG_8404.JPG

kapinės, o šalia kaimelis ir tūkstantmetės jo šiukšlės.

IMG_8405.JPG

viskas po kamerų akimis

IMG_8406.JPG

jeruzalės stogai yra +++, dėkui sharq už nurodymą. virš turgų gatvelių, su katėmis ir keistais besimėtančiais dalykais.

IMG_8410.JPG


Posted by kpmg at 8:56 PM | Comments (2)

Enero 2, 2013

tarp bajerio ir mirties

labai tiksliai, h., išsireiškei, kaip tik tokios yra šitos kulto eigenvietos.

patvirtina daugybės girtų diskusijų blevyzgas apie religijų atsiradimą iš narkotikų. kai viskas sustiklėję šimtmečius ir palikti tik formalumai, be neutraliai gudrių interpretacijų, be žmogiško faktoriaus, apeigos atrodo kaip koks voodoo seminaras: pasmilkyt, persirengt, kažką padegint prieš turistų ipad'ų ekranus. bet čia jau mušu parkritusį arklį, geriau pažiūrėkit į įrankių ir cvekų tašę pirmame plane:

IMG_8387.JPG

šia proga dar viena astrofizikos virtuvės istorija, iš m. krumholzo [kuris šiaip yra zjb gudrus ir prie bajerio mokslininkas, mokantis kalinius matematikos] paskaitos apie žvaigždžių ir aplinkinės terpės sąveiką:

--- labai didelę teorinės fizikos dalį, kuria naudojamės aprašydami supernovų sprogimus, sukūrė atominių bombų kūrėjai ir išslaptino tik pastaraisiais dešimtmečiais. naudodami atskirai sugalvotą sprendimą, nusakantį, kaip vystosi sprogimas vienalytėje terpėje, tayloras iš amerikos ir sedovas iš ssrs suskaičiavo sprogimo energiją iš 'the times' publikuotų snapshotų su timestampais. tarnybos, žinoma, pasiuto, nes tai buvo baisinė paslaptis.

trinity.jpg.jpeg


Posted by kpmg at 9:20 PM | Comments (0)

cc[1].jpg

StopIE.com - Stop Internet Explorer

38%

Archives
Enero 2014
Noviembre 2013
Octubre 2013
Septiembre 2013
Junio 2013
Abril 2013
Marzo 2013
Enero 2013
Diciembre 2012
Agosto 2012
Julio 2012
Abril 2012
Enero 2012
Diciembre 2011
Noviembre 2011
Septiembre 2011
Marzo 2011
Febrero 2011
Enero 2011
Diciembre 2010
Octubre 2010
Septiembre 2010
Agosto 2010
Mayo 2010
Abril 2010
Marzo 2010
Febrero 2010
Enero 2010
Diciembre 2009
Noviembre 2009
Octubre 2009
Septiembre 2009
Agosto 2009
Junio 2009
Mayo 2009
Marzo 2009
Enero 2009
Noviembre 2008
Octubre 2008
Septiembre 2008
Agosto 2008
Julio 2008
Junio 2008
Mayo 2008
Abril 2008
Marzo 2008
Febrero 2008
Enero 2008
Noviembre 2007
Octubre 2007
Septiembre 2007
Agosto 2007
Julio 2007
Junio 2007
Mayo 2007
Abril 2007
Marzo 2007
Febrero 2007
Enero 2007
Diciembre 2006
Noviembre 2006
Octubre 2006
Septiembre 2006
Agosto 2006
Julio 2006
Junio 2006
Mayo 2006
Abril 2006
Marzo 2006
Febrero 2006
Enero 2006
Diciembre 2005
Noviembre 2005
Octubre 2005
Septiembre 2005
Agosto 2005
Julio 2005
Junio 2005
Mayo 2005
Abril 2005
Marzo 2005
Febrero 2005
Enero 2005
Diciembre 2004
Noviembre 2004
Octubre 2004
Septiembre 2004
Agosto 2004
Julio 2004
Junio 2004
Mayo 2004
Abril 2004
Marzo 2004
Febrero 2004
Enero 2004
Diciembre 2003
Noviembre 2003
Octubre 2003
Septiembre 2003
Agosto 2003
Julio 2003
Recent Entries
afterglow
#opScope
pasišifruokim
blinkenlichts
tai buldozeris
porto
raketinė technika
seen by the state
besisukančios
svogūnas
Links
nepatingëjau:
ferma
gyvuliukai:
ûkio ðventoji katiba
vyr. fermeris ve
ðakëmis mosuojantis mic
cinikas
st_
luddite
11Y4
varganautique
mionoki
bilekoks
xdirtx
enc
varzha
kiti ûkiai:
chatsubo
hc.lt
rëk èia
lokyz
c4t
shodan
dkbrz kwu pkmk
naudingos nuošliaužos:
tarptautiniø žodžių žodynas astronomy picture of the day
daily haiku
slashdot
diepunyhumans
wikipedia: alt+x
raudona default





Syndicate this site (XML)
a powered by
movaBLE type3.35

now now now: